woensdag 15 augustus 2012

Dagboek van een dag

“En hoe vermaken jullie je nou op een gemiddelde dag??” Die vraag kunnen we ons wel voorstellen. Daarom een stukje uit ons dagboek van een willekeurige dag.

Meestal horen we “Eerste” uit Finn zijn slaapkamer wat inhoud dat meneer als eerste wakker is, maar vaak ook ligt de slaapkoning tot laat te slapen. Het gebeurt ook wel dat wij wakker worden en de luisterboeken uit zijn cd speler al horen. Na het wakker worden moet er natuurlijk nog even geluierd worden, of wordt er met lego op bed gespeeld.

Na het ontbijt, wat de laatste maand eigenlijk altijd bestaat uit stokbrood, gaan we opruimen zodat de school kan beginnen. De letters gaan redelijk maar Finn is een ster in rekenen.

Vanmorgen kwamen Mette en Mats van de Mero met de bijboot langs en wordt er driftig spelletjes Uno gespeeld. Daarna gaan we naar de haven varen, want de berg met wasgoed wordt zo langzamerhand wel erg groot. In de haven hopen we een wasmachine te vinden, anders moet het allemaal met de handwas gedaan worden. Uiteraard help Finn mee met wassen en het ophangen.

De middag vliegt om. Beetje praten, eten, drinken, ouwehoeren, klussen, bijboot varen, opruimen enz enz. Rond vijf uur gaan we meestal borrelen samen met andere vertrekkers. Erg gezellig en de kids vermaken zich dan ook prima door te varen met de bijboot of te zwemmen.

Het avondeten beginnen we meestal rond de klok van acht uur en bestaat de laatste tijd steeds meer uit barbecue op de Cobb. De buren hebben zelfs al een paar makrelen gevangen die ook ge-Cobb-t worden. Zelf zijn we nog niet zover dat we vis gevangen hebben.

Kinderbedtijd is rond tien uur, na de afwas. Berenice leest nog even een verhaaltje voor en dan kan Finn lekker slapen. Zelf gaan we meestal een uurtje later naar bed.

De dagen vliegen om. We varen nu van Ria naar Ria, van ankerplek naar ankerplek en het bevalt ons steeds beter. We zijn alweer een stuk relaxer dan toen we nog in Engeland lagen en ook tegenslagen zoals het schroefaslager wat nog vervangen moet worden en de automatische pilot die het nog niet goed doet, kunnen we aardig handelen.

Ontbijt

Zeilen naar de volgende baai

Onder tussen appeltje eten

en relaxen

Land in zicht

Ik mis wat

1e tand eruit!

Meer land in zicht

En nog meer

Dolfijnen wijzen de weg lijkt het wel

Zeil opdoeken

Laatste stukje

Anker erin en

Borrelen!

Straks naar het strand om te zwemmen

DixBay voor anker

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk om te lezen wat jullie zoal doen! Berenice, hoe is het om 'juf' te zijn? En lijkt me lastig dat Finn water maar stom vindt, zo midden op zee :)

Geniet lekker (doen jullie ook zo te lezen/zien) en ik zie uit naar vervolgverhalen!

Finn: gefeliciteerd met je 'tand-eruit'!!

liefs Patty (ook namens Pascal, Anna en Kari)