Bemanning

De vaste bemanning bestaat uit:

Berenice Sons
Berenice, 37 jaar oud en een geboren zeilster in hard en nieren. Verschillende oversteken naar onder andere Engeland, Denemarken en Noorwegen achter de rug. Naast zeiltrimmer ook juf, kok en webmaster.

Idris van der Meer
Idris, ook ongeveer 37 jaar oud. Zeiler sinds hij de respectabele leeftijd van 14 had bereikt. Altijd al gedroomd de wereld over te zeilen.


Finn van der Meer
Finn van der Meer is geboren in 2006 wat betekend dat hij op dit moment 6 jaar oud is. Tijdens de reis zal Finn voornamelijk actief zijn als stuurman, gameboy-man, student, kapitein van de bijboot (Dinghy) en gezelligheidsmaker.
Zo nu en dan zullen er ook opstappers meegaan. Uiteraard stappen zij pas aan boord nadat ze zichzelf netjes hier voorgesteld hebben!

De opstappers:

======================================================================

Dag allemaal, mijn naam is Rob en ik zeil de komende week mee naar  Noord-Spanje. Ik ben de oom van Idris,maar ik heb meer met vrouwen dus ben  samen met Berenice naar Engeland overgevlogen om haar weer te verzoenen met  Idris ;-) Mijn grootste talent is dat ik altijd een goed humeur heb (vooral  's ochtends heel vroeg - als anderen nog lekker liggen te slapen) en ik ben  in het dagelijks leven partime schilder/onderhoud- en relatietherapeut.
Komt goed van pas op de Dixbay dus!
Nog een vraagje: kan ik op zee mijn batterijlader van 220V gebruiken?
Met vriendelijke groet,
Rob.
Rob======================================================================

Goedemiddag trouwe lezers van dit "DixBay-traveling-blog"!!
hier is (alweer) het volgende part-time bemanningslid van deze fantastische zeilboot (jacht..).
Ik ben Rens (roepnaam:Renzy) en ik volg Rob op als zonaanbidder en stokbrood-regelaar. Het is/was de bedoeling dat ik ruim van te voren mijn stukje proza zou aanleveren maar aangezien mijn aanwezigheid alhier niet helemaal gepland was, tik ik deze lap tekst terwijl ik met rose en olijven omringd in de kuip van DixBay zit!:) Locatie: La Coruna ~ Espana.. En inderdaad, het kan slechter!
Mijn relatie tot de andere opvarenden:
- broertje van Idris
- zwager van Berenice
- oompje van Finn
- en dit alles in ogenschouw nemend maakt dus dat ik het neefje ben van ome Rob!
Mijn taken aan boord zullen zoal zijn (oftewel; wat voeg ik nou eigenlijk toe aan deze onderneming??):
- brenger van Finn (ik ben tenslotte de lulligste niet)
- zoals hierboven al vermeld: zonaanbidder & stokbrood-regelaar
- hangmat tester
- vissen vanger (en doder.. En klaarmaker.. En eter..)
- ondersteuning van Berenice bij bovenstaand punt
- touwtjes aanhaler en vastzetter
- verder zullen er nog wel meer zaken tot mijn toch al vrij omvangrijke takenpakket gaan behoren, maar dat weet ik nu nog niet...
De bedoeling is dat ik zo'n vijf dagen op/in/rond/onder de "DixBay" zal vertoeven en uiteindelijk weer vanaf het Vliegveld van de Portugese Stad Porto retour richting NL zal gaan. Of dit gaat lukken is nog even de vraag, maar zoals een wijs iemand ooit zei: "Dat zijn zorgen voor morgen!!" en daar sluit ik me graag bij aan!
Ik hoop deze reis in ieder geval antwoord te krijgen op het alles omvattende vraagstuk des levens.... ~wat weegt nu eigenlijk een onderzeeboot~
buenas noches!!!:D
Verstuurd vanaf mijn iPad3=

 
 
======================================================================
Aan Arlo en Maaike als medereizigers de eer om ons voor te stellen. We gaan lekker een dag of 20 mee met de reis over de oceaan.

Arlo als oom van Finn, neef van Rob en de broer van Idris en shipmate Renzy. Geen totaal onbekende in de zeilwereld, zeilde zeker al drie keer solo de wereld rond. Meestal wekelijks in zijn dromen…. .Dus nu een leuk tochtje in het vooruitzicht. Lekker chillen op het voordek, hijsen van de zeilen en hopelijk kite surfen op de Cape Verdes. 

En Maaike, vriendin van Arlo, geen ervaring in het zeilen. Maar de eerste 30 NM overleefd zonder enige vorm van terugkomst van het heerlijke eten aan boord…..

Spannend om zo een grote overtocht te maken, maar super zin in en heerlijk genieten van het mooie weer. Lekker chillen, bruinen en genieten van de dolfijnen. Terwijl wij weten dat er in Nederland gewoon nachtvorst is. Super dit. Isogonen, variatie, deviatie, drift en stroom zijn voor ons ook al gewoon goed! Net als de pepernoten in Finn zijn broek J Op naar de Cape Verdes!!!!!

Maaike en Arlo (vlnr)