vrijdag 18 mei 2012

De Vobs

Hoe gaat het met de voorbereidingen? Die vraag wordt nu steeds vaker gesteld. En bij het stellen van die vraag worden we langzaam aan steeds nerveuzer. De tijd gaat nu erg snel en ondanks dat we steeds dingen van de “To-Do-List” af kunnen strepen, lijkt het of er onderaan, geheel automatisch met gelijke snelheid, zaken worden bij geschreven… Laten we er gemakshalve maar vanuit gaan dat het lijstje nooit verdwijnt. We proberen er nu nog voor te zorgen dat de essentiële zaken wel geregeld zijn.

Zoals bijvoorbeeld het relingnet. Aan bakboord is deze inmiddels aangebracht. Stuurboord komt morgen aan de beurt. De bovenste reling draad hebben we gewoon door het net heen geweven, en de onderkant zit om de 10 centimeter met tyraps vast aan de voetrail. Prima constructie.

Relingnet


Ook de nieuwe Force10 zit erin. De overtollige ruimte naast het kook toestel is nu nuttig in getimmerd met een ruimte voor flessen. Nog een paar keer met de lak roller er overheen en dat is dat helemaal klaar. De handmatige gasklep is vervangen door een elektrische zodat we niet meer over het fornuis hoeven te hangen om de klep dicht te zetten.

Eerst slopen

En dan weer opbouwen

Lakken

Klaar


En, de watermaker is inmiddels aanboord gesjouwd en heeft een plekje gekregen. De hoge druk pomp had al een plekje dus nu alleen de slangen en leidingen nog “even” aanleggen.

Hier stond de watermaker bij de vorige eigenaar ook

En daar is ie dan

Nu nog even vast zetten


Tegenvaller is de lekkende schroefas doorvoer. De 40 mm dikke schroefas komt door een 68mm dikke koker het schip binnen. Ter waterdichte afwerking hiervan is een soort VolvoPenta seal gebruikt, maar dan natuurlijk wel weer nét even anders. De seal is versleten en bij draaiende schroef komt er water naar binnen. Voor het vervangen hiervan moet de boot helaas op de wal staan, dus dinsdagmiddag (22 mei) gaat het scheepje droog. In Andijk wederom, prima gasten daar! En als we dan toch op de kant staan, monteren we gelijk even een extra doorvoer voor de watertoevoer naar de watermaker. Wat valt het puzzeltje soms mooi in elkaar…


De schroefas

Nog 2 weken werken en dan stoppen we beide bij onze werkgevers. Vanaf dat moment hebben we ons nog 14 dagen gegeven om de laatste dingen te regelen en dan vertrekken we! Voor de goede hoofdrekenaar, we vertrekken dus op 15 juni!

Geen opmerkingen: