zaterdag 28 januari 2012

Eindelijk weer een update

Na twee weken weer even een update. We hebben bepaald niet stil gezeten; wat is er allemaal gebeurd....
Groot he.....
Berenice heeft het EHBO diploma gehaald. Het leek er nog even om te spannen, maar uiteindelijk gaf de examinator het verlossende woord.
Ook Finn heeft er twee diplomas bij. Van de zwemjuf kreeg hij vorige week in 1x zijn "Duck 1" en zijn "Duck 2" diploma. Klasse Finn! Nog 2 "Ducks" van zijn A diploma af.

Aan boord hebben we ook niet stil gezeten De oude buiskap is er af en er zijn nieuwe bevestigings punten voor de nieuwe buiskap gemonteerd. Nu kan Arjen van DeVries Sails Enkhuizen de buizen gaan buigen en het nieuwe buiskapje maken.
Nu kan het leuke werk beginnen...
De preekstoel voor op de boot heeft een aanvaring gehad met de slijptol. De slijptol heeft gewonnen! Nu past het inmiddels aangeschafte Rocna 40 op de ankerrol. De zeereling krijgt later nog twee nieuwe beugels en is dan ook weer sterk.

Vandaag is ook de overlooprails voor de stagfok gebogen. Als je maar het juiste gereedschap hebt, is alles te maken. De rails heeft nu een kromming van ongeveer 3cm. Hij kan nu ingekort worden en dan kunnen de alu bevestigingsbeugeltjes gemaakt worden.

En last-but-not-least, de nieuwe radar/windmolen mast is klaar!!!! Gisteren samen met Chris de laatste las/slijp/schuur/pas/meet werkzaamheden gedaan, en zowaar, het past allemaal!!! Vandaag waterdicht gemonteerd en even snel het LED ankerlicht aangesloten. Wat is het toch lekker om gewoon simpel een lampje aan te sluiten en dat het ook werkt....

Volgende week verder met het monteren van de radarantenne en de windmolen (en de rest van de to-do list)!


Geen opmerkingen: