maandag 9 januari 2012

Renovatie machinekamer

Oude situatie
De machinekamer is inmiddels ook opgeknapt. Een voor ons onoverzichtelijke hoeveelheid bedrading en slangen zijn verwijderd en vervolgens met enige structuur weer opgebouwd.

Beide mangaten van de dieseltank zijn los geweest en de tank is helemaal schoon gemaakt. Naast een nieuw grof/water filter is er nu ook een debug filter en een nieuwe 24 volt brandstof opvoerpomp (om de dagtank te vullen) geplaatst en zijn alle brandstofleidingen zijn vervangen.
Nieuwe situatie
De extra 24 volt dynamo wordt nu geregeld door middel van een Mastervolt Alpha Pro regelaar zodat de service accus snel geladen kunnen worden. De startaccu is 12 volt en heeft zijn eigen dynamo. De watertankmeter is weer in ere hersteld en ook de motor uren teller doet het weer.

Last but not least is ook de automatisch brandblusser geinstalleerd. We hopen deze niet nodig te hebben, maar hij kan er maar zitten....
Nieuwe situatie
Wat nog moet gebeuren is het installeren van de hoge druk pomp van de watermaker. De watermaker zelf komt in de achterpiek, maar de pomp dus in de machinekamer. En nog even de filters, snaren, impellers en olie vervangen; dan kan het beestje weer jaren mee!

Geen opmerkingen: