zondag 11 maart 2012

Hernia op komst…?

Het afgelopen weekeind stond in het teken van zware dingen (en mooi weer!)

- Vier gel-accu’s van 220 Ah en 70 Kg zijn aan boord getild. Bij elkaar dus zo’n 280 Kg. Twee accu’s staan nu op de definitieve plek, de andere twee nog niet. Die komen op de plek waar nu nog de twee oude accu’s staan en die moeten er dus eerste uit. Maar nu wel even genoeg getild. Hein, ook nog bedankt voor het sjouwen!

- Ook is de gereviseerde Wind-Pilot weer gemonteerd. Vorig jaar hebben we er al een paar keer mee proef gevaren, en toen wilde het niet lukken. Het windblad liep te zwaar, in ieder geval zo zwaar dat de wind hem niet wilde sturen. Bij volledige demontage deze winter kwam ik achter een kromme M10 bout waardoor een tandwiel overbrenging zwaar liep. Dit is nu opgelost, dus nu zal het wel weer werken.


- Ook buiten zijn we bezig geweest. Door het mooie weer kregen we ineens zin om het teak dek “even” te schrobben. Bij Remco zijn 220 V dompelpomp opgehaald en schrobben maar. Na een work-out van 3 uurtjes ziet het er weer netjes uit.


- Met de dompelpomp ook gelijk even de vuil water tank gespoeld. Mangat los, vol spuiten met buitenboord water en daarna weer leeg pompen met de 24 V Whale pomp. Gezien de bende die eruit kwam is dit een aantal jaren niet gebeurd. We gebruiken de tank alleen voor het afvoertje van de douche. De afvoeren van de wasbakjes en toilet gaan meteen overboord.

Het aftellen is nu echt serieus begonnen. Nog 13 weekeindjes en dan vertrekken we! Volgende week maar eens met de watermaker beginnen.

1 opmerking:

Micheal Alexander zei

Your website is very beautiful or Articles. I love it thank you for sharing for everyone. Vuilwater dompelpomp