vrijdag 30 maart 2012

Laat dat tropische zonnetje maar komen!

Het scheepje begin er steeds aangekleder uit te zien.

- De bimini (tentje tegen de zon) zit er weer op. Het is een bestaande tent zoals ook de vorige eigenaar gebruikt heeft. Het zit prima vast op een rvs frame, alleen gaan we denk nog wel het doek vervangen. Dat komt dan in dezelfde kleur als de spat zeilen en de buiskap, dus wit.
De bimini
- Het zonnepaneel (24 volt / 135 Wp) met de laadregelaar (FOX220) zijn geleverd. Het paneel is inmiddels boven op de bimini gemonteerd. Dit is ons inziens de enige plek waar eigenlijk altijd zon is, en zo hebben we er geen last van!

24 volt / 135Wattpiek paneel

Gemonteerd op de bimini
- De overloop voor de stagfok is vorig jaar in met veel wind stuk gebroken. Er bleek een slecht las in een beugeltje te hebben gezeten. In overleg met de heren van On-Deck in Oude Wetering, een nieuwe rails uit de BigBoat serie aangeschaft. Rob heeft de rails op het werk in een ronding gebogen, Chris heeft weer 2 nieuwe aluminium beugels gelast en inmiddels zit het hele zaakje vast. Deze week is de wagen en de blokken geleverd. Nu nog de schildpad blokken op dek uitzoeken zodat de schoot achter bediend kan worden en dan is ook dat project weer klaar....


In shape gebogen overloop voor de stagfok
De wagen met het blok met hondsvot

Gemonteerd

- Het laatste grote project waar we nog aan moeten beginnen is de watermaker.... Dit blijft een beetje een heet hangijzer. Vandaag eindelijk de definitieve plek voor de hoge druk pomp bepaald. Diverse houtjes om de pomp te bevestigen zijn inmiddels gezaagd. De montage van de pomp is nu snel klaar. Daarna beginnen met het menbraam van de watermaker. Deze komt in de achterpiek en daar verwachten we niet zoveel problemen. Het lastige wordt daarna het trekken van de slangen.

Nog 75 dagen te gaan!

Geen opmerkingen: