maandag 9 april 2012

Kleine pauze

Vrijdagmiddag hebben we de boot in geladen met lekkere dingen met als doel vier dagen te gaan varen. De weersvoorspellingen voor het paasweekeind zijn redelijk goed, met uitzondering van maandag 2e paasdag. Vrijdag rond 14h gaan we los en vertrekken we richting Hindelopen. Hindelopen is onze favoriete bestemming en zal hoogst waarschijnlijk ook onze 1e stop zijn wanneer we een jaar gaan varen.
Tegen kou kun je je kleden
Met een zuiden windje sukkelen we (nog zonder grootzeil, want die ligt nog bij de zeilmaker) richting het noorden en rond 17h leggen we in Hindelopen aan. De haven is niet erg gevuld; er ligt nog een motor jachtje en een Koopmans van 9 meter.
De lege haven van Hindelopen
s’Nachts draait de wind richting noord en trekt lekker aan. De windmolen doet zijn werk prima, en met volle accu’s vertrekken we zaterdag richting Medemblik. De tochtplanning is uitstekend uitgevoerd, want ook nu varen we weer ruimte wind. We zetten het hoofdroer vast en gaan even aan de gang met de WindPilot. Deze stuurt nu, in tegenstelling tot vorig jaar, prima. Vorig jaar liep het hele boeltje net even te zwaar en werkte dus niet. Er bleek een M10 boutje een heel klein beetje krom te zijn… Nu werkt het geheel dus weer als een zonnetje.

De WindPilot aan het werk
Het laatste stukje naar Enkhuizen is net niet bezeild. We ankeren in het kommetje bij de Compagnieshaven en even later komen Leon en Frieda van de Puff even borrelen. Zij hebben plannen volgend jaar te vertrekken voor misschien wel 3 jaar. Altijd leuk die gesprekken met mensen met dezelfde plannen!

Voor anker in Enkhuizen
Maandag 2e paasdag, na het paasontbijt maar voordat de regen los barst, het laatste stukje naar de eigen ligplaats gevaren (toch wel gauw 1 mijl). Het scheepje heeft het weer prima gedaan. Komende weekeinden weer verder met de lijstjes……
Eieren schilderen

Gezond ontbijt?

Geen opmerkingen: