zaterdag 28 april 2012

Laatste loodjes

Het lijkt wel herfst. April is bijna voorbij en de zomer lijkt nog ver weg. We zijn elke dag bewuster aan het aftellen. Nog 47 dagen waarvan 20 werkdagen te gaan. 31 mei stoppen we met werken. Het lijkt of de To-Do lijst niet korter wil worden en wat andere vertrekkers al voorspelden lijkt ons ook te gebeuren. Naar mate 15 juni dichterbij komt, krijgen we steeds meer verzoekjes van vrienden, familie en kennissen om nog even gezellig langs te komen of ergens een hapje te gaan eten.

Er zijn nog een paar klusjes die echt af moeten (nouja, die we graag af willen hebben….) voordat we weg kunnen. Boven aan het lijstje staat het inbouwen van de watermaker. De trouwe website lezer weet dat dit puntje in december ook al genoemd werd. Het apparaat staat nu al 4 maanden in de doos te wachten om opgepakt te worden. Het probleem is niet zo zeer het aan boord sjouwen van de onderdelen, maar wel dat de plafonds en vloeren weer allemaal open moeten voor het leggen van de water- en elektriciteit leidingen. We zijn wel een beetje klaar om die boot weer helemaal open te slopen, maar het zal toch moeten…Een tegenvaller is de oven / kooktoestel. De oven vertoonde al een tijdje kuren dus vorige week is het ding uitgebouwd en in de garage afgeperst met lucht. Toen er overal lucht uit leek te komen hebben we besloten een nieuwe te kopen. Het enige probleem is dat de afmetingen niet helemaal overeen komen en dat dus een deel van de keuken gesloopt moet worden.


Het laatste knutselwerk is de schootvoering van de stagfok. De overloop is netjes gemonteerd, maar de route van de schoot naar achteren moest nog bedacht worden. Er zijn 2 opties mogelijk; schoot over het voordek naar de halshoek en dan naar achteren of schoot naar een blok in de mast, door de mast naar beneden en via een paar blokken naar achteren. We hebben gekozen voor de laatste optie. Vorige week bij Tuned een mast-schijf-blok gehaald en netjes op 8 meter hoogte in de mast geplaatst. Nu nog 2 blokken op dek maken en dan is dit project klaar (en hopelijk sterk genoeg).
Wat inmiddels klaar is, is het ankerbeslag / preekstoel. De preekstoel moest wat verbouwd worden, zodat het 40 kg Rocna anker op de ankerrol past. Dit RVS werk is door Nooter keurig uitgevoerd!Morgen even wat randjes in de keuken en toilet afkitten en het pijlglas van de dieseltank aansluiten en dan toch maar beginnen met de watermaker. De laatste loodjes....

(Voor in de agenda: 15 juni is onze afscheidsborrel!!!)

Geen opmerkingen: