dinsdag 3 juli 2012

Vacature Kok (m/v)

Het is vandaag dinsdag 3 juli. We zijn aangeland in het Franse Boulogne. Het plan was eigenlijk naar Engeland te varen, maar de wind hield er mee op en motoren houden we niet zo van…

Zondag 1 juli liggen we nog in Oostende. Berenice heeft zin om een cake te maken. De mix van Koopman is aanboord, dus wat kan er mogelijk mis gaan, zou je denken. Het resultaat staat op de foto’s hier onder. Een tikkeltje aangebrand, maar alle begin is moeilijk. Cake nummer 2 zal minder aanbakken hopelijk…

Op maandag vertrekken we vroeg (5h smorgens) naar het zuiden. De route staat uitgestippeld naar Dover. In Het Kanaal ligt alleen een redelijk drukke vaarroute en die moet je verplicht haaks oversteken. Vandaar dat we wat langer langs de Belgische kust varen, om dan later haaks over te kunnen steken. Dan is de wind ineens op en besluiten we maar Calais in de gaan. Daar gratis overnacht aan een mooring (boei met anker).

De dag erop (dinsdag 3 juli) willen we toch wel graag naar Engeland (het wil maar niet lukken lijkt het wel…) dus vroeg uit de veren en proberen om in Eastbourne te komen. Helaas laat ook nu de wind het afweten dus stranden we uiteindelijk in Boulogne. Ja, nog steeds geen Engeland dus…. %^&*%^#%^&.

De watermaker heeft de hele reis vandaag gedraaid en dat gaat prima! De tank zit weer vol. De windpilot (waar we trouwens nog een naam voor moeten bedenken) heeft het voor het eerst goed gedaan. En Finn heeft het prima naar zijn zin. Alles loopt dus als een zonnetje!

Morgen maar eens even lekker uitslapen en de stad hier dan maar onveilig maken. Donderdag of vrijdag gaan we wederom proberen over te steken!
 Onze meesterkok aan het werk

Nouja, meesterkok.....

Finn op school


De Belgische gasten vlag wordt vervangen door de Franse

Cap Gris-Nez

De aanloop van Boulogne in de mist

Maar in de haven is de mist opgelost

Boulogne dus

Gezellige (vissers) haven

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Lekkere cake zeg, ahum.... Gelukkig heeft ze meer verstand van zeilen ;-))))

Veel plezier in Boulogne, leuk om Finn zo bezig te zien op de "DixBayCollege".

Veel liefs,
Iris

Nicole zei

We lezen net dat de Tour de France ook in Boulogne is aangekomen. Nog iets van gezien?
En bevalt de wonderwash goed? Staat ook nog bij ons op het verlanglijstje. Leuk speelgoed.

Linda zei

Die cake is medisch gezien wat twijfelachtig.....maaruh, lag het aan de oven of aan de kokskwaliteiten? We duimen dat jullie morgen of overmorgen de oversteek wel kunnen maken!

Sailing Yacht DixBay (NL) zei

@Iris tsja, die cake was idd heerlijk. Alleen de buitenkant was maar zwart, binnenin prima! Finn gaat ook prima! Vandaag lekker geroeid met het bootje in de haven.
@Nicole de wonderwash doet het prima. Het wordt allemaal schoon, het is wel een grappige bezigheid, maar we krijgen er nog geen lekker luchtje uit...
@Linda, zaterdag is de wind zuid en gaan we naar Eastbourne UK. Schijnt nu ook Cowes-week te zijn... Lachu! Medisch gezien gaat alles nog goed. Groetjes!!