vrijdag 6 juli 2012

Vis

Vandaag staat in het teken van “vis”.

In de ochtend zijn we begonnen met het leren lezen van het woordje “vis”. Het lukte Finn al goed om het woordje te herkennen in zijn werkschriftje. In zijn letterbak had hij al snel de “geheime tekens” te pakken en we hebben wat gelezen in het tijdschrift Maan, Roos, Vis.

In de middag zijn we onderweg gegaan naar Nausicaá. Dit is een instelling die zich als taak heeft gesteld om te informeren, een educatieve rol te spelen en de mensen bewust te maken voor het marine milieu. Daarnaast is vind je hier aquaria die de prachtige onderwaterwereld laten zien.

Nausicaá:
Omdat we met 7 miljard zijn, heeft ons gedrag de Aarde veranderd.
Omdat we met 7 miljard zijn, kunnen onze handelingen de Aarde herstellen.
7 miljard kleine handelingen kunnen een grote beweging in gang zetten…


Ik zeg altijd maar tegen Finn “gooi geen afval op straat”, dit wordt meegenomen door de wind en valt in het water. De vissen en ander leven in en rond het water worden hier ziek van en gaan mogelijk dood. Stel de vissen worden gevangen dan eet je zelf je eigen afval op en word je dus mogelijk zelf ziek. Niet zo slim.

Kleine moeite, veel plezier toch ;-)

Nausicaa was heel mooi. Prachtige aquaria met haaien, zeeleeuwen, pinguïns, tropische vissen teveel om op te noemen, echt zeer de moeite waard. De zeeleeuwenshow was leuk ook al verstonden we die Franse dame eigenlijk in zijn geheel niet haha.

Onderweg terug naar de boot hebben we drie tongen gekocht. Dagvers bij één van de viskraampjes langs de haven. Wat ze allemaal uit de zee halen! Maar goed, behalve de huid zat dus alles er nog op en aan. Ja, hoe ga je hier eigenlijk mee om? Alles gebakken en vervolgens er maar afgesneden. Het smaakte allemaal heerlijk en we zien het maar als een voorproefje voor wanneer we ons eerste eigen visje gaan vangen maar tips in deze zijn zeer welkom!

Het was een prachtige dag. We hebben vandaag geproost op het goede leven, lekkere biertjes (mini blikje limo voor Finn) en nog iets maar dat ben ik even vergeten,

zal het VIS zijn geweest…

Op de achtergrond is de haveningang van Boulogne zichtbaar
Volle aandacht...

Op de uitkijk??

Voeren

Posted by Berenice

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi! Wat leuk, wij zijn ook in Frankrijk en zijn met Boris bij oceanopolis geweest, dat lijkt erop, soort mega ecomare! Vond ie ook erg leuk. Rijden morgen naar Dieppe, laat even weten of jullie nog in Frankrijk zijn dan! Liefs, Froukje.

Hagar Sailing zei

Heb je het "The cruiser's Handbook of Fishing" niet mee??

Een must blijkt nu ;-)

Fair fishing!!

Maarten

http://www.amazon.com/Cruisers-Handbook-Fishing-Scott-Bannerot/dp/0071427880