woensdag 19 september 2012

Good bye Spain, Hello Portugal!

Het is vandaag woensdag 19 september. Op 31 juli kwamen we in LaCoruna aan. Dat betekend dat we 49 dagen, of te wel 7 weken, in Spanje geweest zijn. Langer dan we hadden gedacht. En ook langer dan we hadden gehoopt! Problemen met de boot hielden ons langer op dan gepland.

Maar inmiddels hebben we ook een hoop technische problemen opgelost. Zo zijn het schroefas lager en de schroef zelf vervangen; er zit nu een koker in de scheg van het roer zodat in de toekomst de schroefas er makkelijk uit kan; er is een nieuwe ram voor de automatische pilot geinstalleerd en als laatste is nu ook de stuurcomputer vervangen. De motor loopt nu als een naaimachine en we hoeven gelukkig niet meer alles zelf te sturen.

Op dit moment varen we voor de Portugese kust op weg naar Viana do Castelo, de meest noordelijke haven van Portugal. Keurig in stijl, worden we welkom geheten door een groep dolfijnen. We genieten er des te meer van. Het lijkt wel of ze de diepte in gaan en dan, als een duikboot die als in een nood situatie naar boven komt, de zee uit springen. Ze springen dan een stuk de zee uit, om even later met een hoop gekletter weer in het water te vallen. Het is een onwijs gaaf gezicht en we vergeten snel dat we eigenlijk te lang in Spanje zijn blijven hangen.

Morgen willen we op tijd weer weg. Als de wind tegen zit varen we naar Porto, als we goede wind hebben varen we meteen door naar Ilhas Berlengas, een groepje eilandjes net boven Lissabon. De eerste week van oktober willen we in Faro zijn. Ik vlieg dan even naar huis om de opening van de Klimaatbeheerser bij te wonen. Finn en Berenice blijven aan boord. Een paar dagen later kom ik weer terug en gaat oma een weekje mee. Daarna verlaten we Portugal alweer en gaan we Marokko verkennen.

Maar nu nog even genieten van het mooie voor-de-windse stukje varen naar Viana do Castelo!!

-----
Message send bij SSB radio.
Posted 19-9-2012 9:14 (utc)
Pos 42°07.24'N 008°50.60'W
Sog 0.1
Cog 300T

2 opmerkingen:

Freek zei

Dus toch naar Marokko. Even dachten we dat we jullie nog in Spanje bij zouden halen;-) We hopen dat de balans klussen en genieten nu iets beter uitpakt.

groeten van de Indira, Freek en Willeke

Sailing Yacht DixBay (NL) zei

Hai Freek en Willeke! Leuk een bericht van jullie te ontvangen! Waar zijn jullie nu? Morgen vertrekken we naar Sagres. Zaterdag weten we of we daar ook zijn aangekomen haha. Groetjes!!