maandag 25 februari 2013

Le Marin & Fort de France, Martinique

Le Marin is één van de grotere havens in de Cariben. Je kan er van alles aan je boot repareren en alles is wel te koop. We willen graag bakstagen voor het kotterzeil hebben, en een dag later kunnen we ze al bij de tuiger ophalen. Het past allemaal prima, dus wij ook weer blij!

Verder is Le Marin prima om te bevoorraden. De prijsknaller-supermarkt ligt aan het water en heeft zelfs een steigertje voor de bijboot. Omdat het inslaan hier zo makkelijk gaat, slaan we vooral zware spullen in (bier en drank). Met de bijboot varen we nog even het mangrove riviertje Chanal O’Neil op en vertrekken daarna richting het touristische St.Anne.

We blijven één nachtje en varen dan alweer door naar Petit Les Anses – D’Arlets, een klein vissers dropje aan de kust. Je hebt ook Grande Anse – D’Arlets, maar die schijnt minder mooi te zijn. Petit bevalt ons prima. Lekker zwemmen, er is een mooi strand, er is brood te koop en er is zelfs een visafslag waar we voor € 10,- aan dolphinfish moten komen. Heerlijk heerlijk heerlijk…..

Inmiddels liggen we alweer in Fort de France, de hoofdstad van Martinique. Vlak voor ons anker ligt de Rafiki uit Engeland en Finn kan lekker met hun twee kids Emily en James spelen en "Gliden" (zie video). Ook de Mero en de Barnstormer zijn van de partij, het is dus een gezellig kinder-gebeuren.Morgen willen we naar St. Pierre varen. Daar blijven we waarschijnlijk één nachtje en dan gaan we naar Dominica!

Het mangrove riviertje

Botenkerkhof?

Nog meer mangrove-rivier


Onderweg naar Petit Les Anses – D’Arlets

Diamond Rock

Moten hakken op de visafslag

Visafslag

Vers gevangen

Prachtig strand

En zelfs een zeilschool

Fort de France

Lekker lui

Het fort

Geen opmerkingen: