vrijdag 23 november 2012

Sinterklaas op Tenerife

In Nederland is Sinterklaas al aangekomen, maar Sint zijn zwarte pieten reizen de hele wereld af om alle kinderen cadeautjes te brengen. Ook op de DixBay is een zwarte piet langs geweest. Althans, dat denken we. Want “ineens” kregen we een video boodschap, speciaal voor Finn, per email binnen en even later lag er ook “ineens” een grote jutte zak vol met cadeaus op het dek naast de mast.Het leuke is dat de Sint blijkbaar wist dat we snakken naar Hollandse lekkernijen. Zo zaten er (tot nu toe) speculaas koek en de chocolade letters “FINN” in de zak. Lekker!! Er zaten zelfs zo veel cadeaus in de zak, dat we de komende tijd gewoon elke dag een pakje kunnen pakken. Leuk! Finn wordt er ook helemaal blij van en laat dat duidelijk horen door na het open maken van een pakje kei hard “Dank u wel Sinterklaassss…” door de haven te brullen… Maar ook namen ons, bedankt Sinterklaas!!

Nadat we Arlo en Maaike hebben opgehaald op het vliegveld op Tenerife Sud, zijn we in onze huur auto richting de ruim 3 kilometers hoge berg El Teide gereden. De Citroen C3 1.1 heeft moeite de steile heuvels op te komen. Een enkele keer lukt het zelfs vol gas in de 1e versnelling niet en zakken we langzaam weer achteruit. We zoeken een andere weg en uiteindelijk kunnen we het hele National Park rond rijden. Prachtige en soms maanlandschapachtige vergezichten.

Dinsdag 20 november vertrekken we uit ons vertrouwde groepje Nederlandse schepen, de Nostress, de Blabber en de Gaia en varen naar Bahia de Abona. Helaas was er nog wat swell uit het oosten waardoor we wat lagen te rollen achter ons anker. Woensdag (na de ochtend-duik in het lekkere water) gaan we anker op en willen we naar Los Cristianos. Ter hoogte van Punta del Medano krijgen de SailAway en de Barnstormer op de AIS in zicht en besluiten we de haven van San Miguel in te varen. Leuk om weer even met iedereen bij te babbelen.

Vrijdag of zaterdag vertrekken we waarschijnlijk richting de Capo Verdos. 750 mijlen oceaan zeilen. We zijn benieuwd hoe dat gaat bevallen. Door het ontbreken van internet zal het bijwerken van de site wel wat minder worden. Kleine berichtjes kunnen we via de korte golf zender plaatsen, foto’s zullen moeten wachten op een betere verbinding. We hebben er in ieder geval erg veel zin in!!
 
 
El Teida

Prachtig toch?

Dit gedeelte loop denk soms onder water

"klik"

Uitzicht over de wolken

Wat een hoogte

Onze nieuwe bemanning, Maaike en Arlo

Sinterklaas heeft een video boodschap gestuurd


en een zak achter gelaten naast de mast

Vol met cadeaus

Lekker

San Miguel


1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi lieve allemaal,

Fijn dat de Sint aan jullie heeft gedacht!

We wensen jullie een goede en behouden reis naar de Capo Verdos!

Liefs van ons,
Iris