vrijdag 25 januari 2013

Grenadines, Tobago Cays

Na een week op het mooie Tobago zijn we, inclusief onze nieuwe opstapper Elna, in één nachtje doorgevaren naar Union Island. De nachttocht verloopt probleemloos en we schieten lekker op. De 90 mijl tikken we in 14 uur weg, gemiddeld 6,5 knopen en smorgens tegen 8h lopen we de haven van Clifton binnen.

Union Island is het meest zuidelijke eiland waar je kan inklaren (tegen de immigratiedienst zeggen “we zijn er”) voor de Grenadines, een rij tropische eilanden met azuur blauw water en hagel witte stranden. Volgens de boekjes varen hier de rijken der aarden rond op hun extreem grote en luxe zeiljachten. Nou, dat klopt! Naast de gemiddelde jachten van 10 – 15 meter, zien we zeiljachten van 30 tot wel 62 meter! Wat een joekels!

Na het inklaren op Union Island, varen we via Palm Island door naar Tobaco Cays. Tobaco Cays zijn 5 eilandjes, die beschermt worden door een groot hoefijzervormig rif. Een groot aantal schildpadden zwemmen hier in het voedselrijke water rond, er zijn prachtige witte stranden, het water is ongeveer 28 graden en kraakhelder, het is er een waar paradijs! Iedere dag snorkelen we en kijken onze ogen uit. Ook Finn heeft de snorkel ontdekt. Terwijl wij dachten dat hij het misschien lastig zou vinden snorkelt hij er wild op los.

 
 

 
Inmiddels zijn we weer terug gevaren naar Union Island. Daar stapt Elna namelijk, na 12 dagen, weer van boord en gaat ze verder met haar eigen vakantie. De komende tijd gaan wij genieten van onze vakantie in het Caribische gebied!

We zijn wel even toe aan deze “vakantie”. Het reizen valt ons toch zwaarder dan we in Nederland verwacht hadden. We leven dag en nacht op een kleine ruimte en zijn continu bezig met basis dingen zoals eten, wassen, school, reparaties, plannen, reizen, loslaten enz enz. Terwijl je in Nederland je gestructureerde leventje hebt waar alles veel makkelijker gaat. Het reizen is echt gaaf, maar wel vermoeiend hebben we ontdekt!

We gaan nu lekker de tijd nemen voor dit fantastische gebied! Hier zijn we toch die hele oceaan voor over gevaren!

 
 
 
Elna en Finn in de dingy

Finn op de operatietafel, muggenbult met puss moet behandeld worden

Clifton op Union Island

Er is zelfs een soort speelplaatsje

En natuurlijk veel fruit
  
Ready to snorkle

Slecht te zien misschien, maar hier vaart een schildpad

Ook Finn snorkelt er lekker op los

Waar kijk je naar?

Daaagggggg

4 paar voeten, incl onze gast Elna


Net hele mooie riffen gezien

Genieten van het uitzicht

Tentje op het eiland Petit Bateau

Eindelijk weer een wit strand

Wat een plaatjes

Uitzicht op de lagune

DixBay op de achtergrond

De Toppers!

Geen opmerkingen: