vrijdag 11 januari 2013

Oversteek naar Tobago

Domburg, 10 januari 2013

Het is 7.00 uur. De wekker gaat. Vandaag gaan we onderweg naar de Carieb. Het is een rustig nachtje geweest voor anker bij Domburg. We zijn vroeg in touw omdat de stroom ´s morgens richting zee staat. Voor ons gevoel wordt de DixBay letterlijk met 10 knopen mee door de Surinamerivier het land uit gespuugd. Dag Suriname, misschien tot ziens. Tobago here we come!

Om 12.00 uur leggen we de boot op koersje 314 graden en eten lekker een broodje met speculaaskoek. Dat is dus naast de taal onder andere zo grappig aan Suriname: ontbijtkoek, speculaas, hagelslag een edammertje we hebben ons Nederlands hart hier flink kunnen ophalen haha...

Maar dan jammer, Finn zijn broodje ligt overboord. Het mannetje is zeeziek geworden. De zon is bloedheet en we hebben nog niet een goede oplossing als bimini. Manlief is moe en zo zie je het perfecte plaatje veranderen in de standaard steeds weer vermoeiende eerste dag op zee.

Rond 17.30 uur eten we het Surinaamse gerecht, bruine bonen met rijst, knakworst en augurkjes, een hoogtepuntje.

Rond 20.00 uur UTC is er contact via het kortegolf netje met andere Nederlandse schepen die onderweg zijn. Idris praat even bij met Maarten van de Nostress. En of hij door wil geven dat Finn weer een mooie tekening voor "oma" Thea heeft gemaakt.

De zon gaat onder en om de dag compleet te maken doet de navigatieverlichting boven in de mast het niet. Hetgeen Idris binnenkort weer een retourtje masttop bezorgt. De eerste klus staat genoteerd.

Alles rozegeur en manenschijn? De sterrenhemel is mooi verlicht...

Wordt vervolgd.

-----
Message send bij SSB radio.
Posted 11-1-2013 22:10 (utc)
Pos 08°28.17'N 057°54.34'W
Sog 5.8
Cog 313T

Geen opmerkingen: