vrijdag 12 april 2013

BVI’s, Rosewood Little DixBay Resort en Finn’s verjaardag

Ons blog loopt wat achter. Terwijl we op facebook allang op de Britse Maagden eilanden zijn aangekomen, blijft ons blog steken op Saba. Even updaten dus weer. En dit keer vooral veel foto’s!

Het tochtje van Saba naar Road Town op Tortola verloopt prima. Net voor zonsondergang gooien we los en tegen het einde van de volgende ochtend pikken we een mooring, vlakbij de customs en immigration steiger op Tortola, op. BVI’s here we are!! Even inklaren en daarna voor een paar dagen boodschappen doen. sMiddags varen we naar Little Harbour op Peter Island, ons eerste baaitje. Onze 3 weken vakantie zijn begonnen ;-)


De schatjes

Finn helpt lekker mee, nu met sturen bijvoorbeeld

Tekoop?

Ongeveer 15 jaar geleden is Berenice ook op de BVI’s geweest. Vooral Sandy Cay en Cane Garden Bay zijn al die jaren blijven hangen. Leuk om nu dus weer even heen te gaan en te kijken of het erg is veranderd. Grote stukken koraal bij Sandy Cay zijn helaas verdwenen of dood. Gelukkig is er nu wel een anker verbod boven het koraal en zijn er moorings waar je 90 minuten aan mag liggen om even te snorkelen. Het is dus niet zoals 15 jaar geleden, maar er wordt nu gelukkig wel beter aan behoud van het koraal gedacht. Cane Garden Bay is vooral veel drukker geworden. Vroeger lag je nog met 2 of 3 boten in de baai, nu liggen er zomaar 20. Wat niet is veranderd zijn de hamburgers van Rhymer’s Beach Bar and Restaurant. Net zo lekker als toen, volgens Berenice!


Sandy Cay met een reuze catamaran erachter

Cane Garden Bay

Bezoek aan een rum destilleerderij

Callwood Rum Distillery

Eerst proeven natuurlijk

en dan kopen

Uitzicht vanaf het strand met zonsondergang

Suriname was het meest zuidelijke punt tijdens onze reis, het eiland Jost van Dyke wordt het meest westelijke. Vanaf hier komen we alleen nog maar dichter bij huis. Via Sopers Hole varen we oostelijk, naar Privateers Bay op Norman Island, waar je in een aantal grotten kan snorkelen. Het is weer net of we in een aquarium zwemmen. Naast prachtig gekleurde vissen en koraal, zie je Amerikaanse touristen die met reddingsvesten en andere drijfhulpmiddelen de grotten in snorkelen. Wat een wereld…


Zwemmen in The Caves

The Indians

Na een snorkelstop op Pelican Island & The Indians (een aanrader!) varen we door naar Salt Island. Dit eilandje met twee binnen meertjes werd vroeger gebruikt voor de productie van zout. Nu is het eiland verlaten. Aan de zuidwest kant van het eiland ligt het wrak van motorschip Rhone. Het schip zonk daar op 29 oktober 1867 tijdens een hevige orkaan en is nu een geliefd duikobject. De schroef en de schroefas, de motor, het roer en een groot deel van de romp en de spanten zijn nog goed zichtbaar en bied een prima beschutte plek voor kleine vissen.


Binnenmeren op Salt Island

met dammetjes tussen de meertjes

Wandeling naar de vuurtoren

R.M.S. Rhone

De schroefas

Deel van het roer en de schroef

Van Salt Island motoren we naar Virgin Gorda. In het zuiden van dit eiland zijn een aantal inhammen met strandjes en grote rotsen, beter bekend als The Baths. Je kan hier lekker op het strand spelen, zwemmen en via de rotsen naar de volgende baai lopen / klauteren. Het enige probleem hier is eigenlijk om droog aan land te komen. De stranden hebben namelijk een “Dingy verbod”. Eigenlijk is het een “Geen-dingy-op-het-strand-verbod” en een “Buitenboordmotor-gebruik-verbod”. Zwemmend, met de bijboot op sleeptouw, lost het probleem op en we kunnen lekker genieten van het strand en de wandelingen over de rotsen.


The Baths vanaf het water

Er loopt nog een aardige deining

Rotsen?? Waar??

Met zonsondergang

Echt niet gephotoshopt

Balans

Grote en kleine stenen

en stukjes strand

Oohhh shit shit shit, RENNEN......!!

The Baths

Cruiseship & DixBay

Finn rechts onder, best imposant!

Familie portret

Lekker zwemmen in super helder water

Inmiddels is het 11 april. Dat betekent een feestje, want Finn is jarig! 7 jaar alweer, wat wordt het toch een pittig knulletje. En wat heeft ie het afgelopen jaar veel geleerd en meegemaakt. En wat is er dan mooier om dit feest te vieren in DixBay op de DixBay. Want daar zijn we nu, in de Dix-Bay op Virgin Gorda. 31 jaar geleden kwamen de eerste eigenaren van onze DixBay hier, in het Rosewood Little Dixbay Resord. Ze waren op huwelijksreis en ter ere daarvan hebben ze toen besloten hun hagelnieuwe boot DixBay te noemen. Nu, 31 jaar later, is de DixBay thuis zou je kunnen zeggen. Een bijzonder moment… Morgen gaan we maar eens wat DixBay-souvenirs kopen. Daarna varen we waarschijnlijk door naar de noord kant van het eiland.


Oeps, foutje.....

Aan de pannenkoeken

2 opmerkingen:

Leon en Frieda zei

Hey luitjes wat een fantastische foto's en verhalen! Elke keer weer zwijmelen we weg bij jullie updates..zo te zien gaat Dixbay ook als de brandweer en doet ie het goed! Geniet er lekker van met z'n 3en en we kijken er naar uit om samen weer een biertje te pakken! Groet Leon & Frieda

Sailing Yacht DixBay (NL) zei

Hee Leon en Frieda, ja de DixBay doet het GOED!! Gelukkig. Nog ongeveer 3 weken en dan beginnen we aan de tocht richting Azoren. Het einde begint in zicht te komen, dus dat biertje samen ook haha. Groetjes daar!!!