zaterdag 20 april 2013

Virgin Sound en Anegada

Jemig, wat gaat de tijd toch snel. We varen nu bijna drie weken rond bij de Britse Maagden Eilanden. Morgen is het alweer zondag 21 april en dan kruisen we naar Sint Maarten. Onze “vakantie” hier zit er dan op. Vanaf Sint Maarten vliegt Finn naar huis (Berenice brengt hem natuurlijk) en wij gaan ons klaar maken voor de 2200 mijl lange oversteek van Sint Maarten naar de Azoren. Drie weken oceaan zeilen. Drie weken lang een 3-uur-op-3-uur-slapen-ritme.

 
Uitzicht vanaf het Rosewood Little DixBay resort

Met de DixBay in de Dixbay

Luxe zwembadjes

Finn geniet er wel van!


Vanaf de baai DixBay varen we naar de Gorda Sound, een redelijk grote baai aan de noord kant van Virgin Gorda. Je kan eigenlijk overal ankeren en alles is beschut. Wanneer we aankomen liggen ook de Ostrea, de Mero en de SailAway er. Gezellig dus! En, Saba Rock ligt op “Dingy-afstand” dus met happy-hour gaan we daar lekker aan de PainKiller!


Saba Rock

op dingy afstand

Lekker PainKillers drinken

De kids kunnen lekker rennen

en luieren in de hangmatten

Ziet er allemaal netjes uit!


Na een paar dagen gaan we anker-op en varen via Eustatia Island naar Anegada. Anegada is het meest noordelijke eiland van de BVI’s. Het is een plat eiland en heeft enorme lange witte stranden met heel fijn zand. Je kan er uren lopen zonder iemand tegen te komen. Echt toeristisch is het nog niet, want de charter maatschappijen hebben Anegada in de no-go zone gezet vanwege het uitgebreide rif wat er ligt. Vooral het kleine baaitje aan de westkant vinden we erg relaxed. Op de wal kun je, net als op Vlieland, scooters en fietsen huren. Je kan dan het binnenmeer Flamingo Pond rond rijden en daarna uitpuffen op een terras aan het strand.


Welkom op Anegada

Waar je prima kan wandelen

en relaxen op het strand

en in het water

Links

Amerikanen uit Boston spelen mee

en bouwen een zandkasteel samen

Even bijdrinken


Inmiddels zijn we weer terug in de Gorda Sound. Vanmiddag gaan we langs de douane/immigratie zodat we morgen naar Sint Maarten kunnen varen.Bij Bitter End ligt ook de super catamaran van Richard Branson

De Zweedse kennisen zijn er ook, gezellig!

Zeilschool Bitter End

en natuurlijk de Bitter End Pub

Geen opmerkingen: