dinsdag 7 mei 2013

DixBay op stootgaren....

Nog een laatste keer naar de SuperMarche (supermarkt), nog even wat kleine dingen halen bij Budget Marine (de plaatselijke watersport winkel), 400 liter diesel in de tank en nog 50 liter in jerrycans, watertank vol, het schip is waterdicht, alles is zeevast weg gestouwd, we zijn klaar voor de drie weken lange tocht naar de Azoren. Nog even bij de buurman een babbeltje maken over het weer en dan begint het.

Morgen weg? Dat zou ik niet doen. Er ligt een lage druk gebied op de oceaan en dan heb je de hele weg tegenwind. Tsja, daar zitten we niet op te wachten! Een paar dagen later vormt er een hoge druk gebied en trekt richting de Azoren. Prima, dat is de bedoeling. Morgen kunnen we weg!

Maar dan, bij nadere analyse van de weerkaarten, gripfiles en weermannetjes, blijkt er een storm bij Bermuda roet in het eten te gooien. We zouden vóór maandag op Bermuda moeten zijn, anders zitten we op zee midden in een dikke storm. En dat soort stormen (bij Bermuda) moet je niet opzoeken! Alternatief: wachten op beter weer…

Storm bij Bermuda is goed te zien (links de gele vlek)

Hoge druk gebied wat meer naar de Azoren moet zakken

Golfhoogten en richting bij Bermuda en de rest van de oceaan


We liggen nu dus nog steeds op St Maarten. En we liggen hier min om meer nog een dag of vijf. Dan bekijken we opnieuw hoe het weer zich ontwikkelt en of we dan wel kunnen vertrekken. Enige troost is dat we gelukkig niet alléén wachten op goed weer….

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jullie kunnen ook gezllig ff naar Puerto Rico komen. Bier is koud ;-)

Ank

Angela zei

Succes met wachten, maar dat is vast geen straf op het zonnige St. Maarten...

Groetjes, Angela

Anoniem zei

Wachten is altijd Vervelend ... Gelukkig genoeg om naar uit te zien denk ik, met een 3-weekse zeereis voor de boeg! Succes met wachten en veel plezier met de overtocht !
Gr. Patty