woensdag 1 mei 2013

En wat doe je als....

…je met je bootje op Sint Maarten ligt en Finn en Berenice even in Nederland zijn? Tsja, dan zoek je de crew van wat andere Nederlandse boten op en ga je feesten! En op St. Maarten kan dat nu toevallig heel goed, want naast de abdicatie van Koningin Beatrix en de kroning van Willem Alexander, is het hier ook carnaval. Genoeg aanleiding voor een feestje dus…


Rond 7h smorgens word ik opgehaald door de Blabber en de Waltzing Mathilda. Met 2 dingy’s “carpoolen” we naar de steiger en pakken een $ 1,- busje naar hoofdstad Philipsburg. Daar aangekomen lopen we snel naar het Holland House Beach Hotel waar een joekel van een tv ons de beëdiging van onze nieuwe koning laat zien. Het ziet er allemaal stijfjes maar traditioneel uit. Na een toespraak van de Gouverneur en het zingen van het koningslied kan het echte feest beginnen: Carnaval 2013!!

de "voorbeschouwing" bij Holland House Beach Hotel


Gesponserd door een airline

Van alles te krijgen


Wagens met knallende muziek, afgewisseld met schaars geklede maar stralende meisjes en vrouwen, opgedirkt met veren en schmink trekken aan ons voorbij. Het ziet er werkelijk prachtig uit! Uren lang is kijken en genieten het enige wat we hoeven te doen.
 
Iedereen kijkt zijn ogen uit
Een bijzonder einde van de parade dit jaar: Ben en Inge van de Blabber
 
Wát een feestje...

Het is al donker als we een busje zoeken wat ons naar de dingy’s kan brengen en tegen 20h sta ik weer aanboord. Moe, voldaan en vol indrukken! Wat een feestje!!

1 opmerking:

Leon en Frieda zei

Hey Idris! Wat een geweldige foto's! Nu wachten op Berenice en dan losgooien? Spannend man maar we hebben inmiddels alle vertrouwen in jullie zeemanschap :-) wordt een makkie haha we gaan jullie volgen op de reis naar huis en kunnen niet wachten om alle verhalen in 'het echt' te horen..op marinetraffic vindt je ons onder 'puff'! Geniet er nog even van en tot snel! Len & Frieda