maandag 24 juni 2013

Angro do Heroísmo, Terceira

Vanaf Santo Cristo varen we door naar het eiland Terceira, een tochtje van ongeveer 30 mijl. De hoofdstad van Terceira is Angro do Heroísmo. Deze naam betekent “Baai van de heldenmoed” en verwijst naar de strijd van de Azorianen tegen het leger van Miguel, die in 1828 koning was van Portugal. Angro do Heroísmo staat sinds 1983 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, vanwege de bijzondere militaire architectuur van de 4 eeuwen oude fortificaties van São Sebastião en São João Baptista. Het eiland telt ongeveer 56.000 inwoners en het hoogste punt is de Serra de Santa Barbara met een hoogte van 1022 m volgens wikipedia.


Baptista do Monte Brasil

Uitzicht over stad en haven

Nog meer fort

En Club Nautico

Typische huisjes

Tijdens ons verblijf op Angro do Heroísmo is er toevallig ook een feestweek aan de gang. De winkels zijn dicht, mensen vrij en de straten tot in de kleine uurtje erg druk en gezellig! En zoals we in Enkhuizen de Harddraverij kennen, zo kennen ze hier de Tourada á Corda, het stierenrennen. De binnenstad wordt bull-proof (stier-proef) afgesloten met vrachtwagens en pallets en daarna worden er een zestal stieren los gelaten.


Aankondiging

Een transportkist met stier

De straten zijn leeg, iedereen is naar het stierenrennen

Binnenstad afgezet met vrachtwagens en pallets

en een veilige plek zoeken


De mannen van het dorp dagen de stier uit met jassen en paraplu´s en vanaf muurtjes en vanachter afbakeningen kun je kijken hoe dat er aan toe gaat.


en dan komen de stieren

Zie je bekenden? Ik wel!

Tsja, hoe veilig is een straattelefoon??

Een dappere uitdager

Maar de stier geeft zich nog niet gewonnen


Het is een razend populair evenementen waar het hele dorp voor uitloopt! Zie ook onderstaande film.
Na afloop wordt alles uitvoering geevalueerd

Inmiddels zijn we weer druk bezig met het analyseren van het weer. We moeten uiteindelijk toch een keer aan de tocht naar huis gaan beginnen. De voorspellingen zien er redelijk goed uit. Maar, het blijven voorspellingen. We hebben besloten dat we morgen hier weg gaan, als er geen schuimkoppen op het water voor de haven te zien zijn.... 

Geen opmerkingen: