woensdag 8 augustus 2012

Wees als water…

Het water bereikt zijn doel door ononderbroken te stromen. Het vult elke diepte op, voordat het verder stroomt. Het schrikt voor niets terug – geen gevaarlijke plek, geen val in de diepte – en verliest door niets zijn eigen essentiële aard. Onder alle omstandigheden blijft het zichzelf trouw. (Richard Wilhem in zijn vertaling van de I Tjing, het Chinese boek der verandering)

Toen Finn zei “ik vind water stom” kwam bovenstaande tekst al snel ter sprake. Want laten we eerlijk zijn water is natuurlijk momenteel ons dagelijkse ding.

We liggen momenteel in de haven van La Camarinas. Het is een gezellig klein plaatsje in een mooie baai. We liggen samen met de Mero en de Lunda. Er zijn hier meerdere kleine strandjes. Eén van de strandjes ligt naast een riviertje en dat is dolle pret voor de kids. Lekker spelen, dammetjes bouwen etc. 

Toen we door de kleine branding terug gingen naar de boot hebben we een paar flinke golven in ons bootje gekregen. Alles drijfnat natuurlijk haha. Onze ervaren surfer aan het woord (Renzy) “je moet goed kijken naar de golven, er zit een soort patroon in. Je moet het goede moment afwachten en dan de boot de zee opduwen…”. Deze tip nemen we zeker ter harte.

Gisteren hebben we de hele dag in de haven vertoeft. Rens is om 06.30 uur op de bus gestapt richting Porto. Verder boodschapjes gedaan, wasje gedraaid en lekker gedoucht. In de supermarkt zijn we uitgenodigd door een Spaans echtpaar om een kopje koffie met hen te drinken. Ze hadden beide jaren bij de Hoogovens gewerkt. Ze hebben ons getrakteerd op een Spaans lekkernij, grote mosselen, lekker hoor. Vervolgens rond vijf uur lekker geborreld met Coen en Yasmin van de Mero. Vandaag zijn de plannen een riviertje op te varen met de Little DixBay. Stroomopwaarts ligt een klein dorpje, we zijn benieuwd.

In Spanje beginnen we langzaam een beetje op ons gemak te raken. We hebben nog teveel de neiging de dagelijkse hobbeltjes op het pad te zien als beren op de weg. Rob en Rens hebben met grote ogen gekeken naar onze stress momenten maar hadden hier gelukkig begrip voor, mannen dank hiervoor! Ja, je stapt toch zomaar uit je dagelijkse vertrouwde omgeving (structuur) en moet daar echt even aan wennen,wij in ieder geval wel. We zijn niet gewend te reizen en zijn dit momenteel, zeg maar aan het leren met vallen en opstaan…

Vandaar de les ”Wees als water” en “Go with the flow”!


Renzy is net gearriveerd

Genieten van de zon

King of the world

Eten in een Jamoneria

De ham hangt aan het plafond

Echte ambacht, snijden van een Pata negra

Feest in LaCoruno

Gezellig.....

Weer gezellig.....

Santiago de Compostella

Mooi hoor

Zonnen op het plein

Renzy an die arbeid

Relaxen

Vaste wal loopt toch makkelijker

Maar het is zo ook wel cool

Met de Little DixBay naar het strand

DixBay ligt voor anker

Vertrek richting Camarinas

Die hebben we in Nederland niet

Finn en vriend Mats aan het vissen

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nice!!:) Was een mooi avontuur peepz!! Leuk om enige dagen onderdeel geweest te zijn van jullie reis! De rit maar Porto was er ook 1 om een boek over vol te pennen, maar ik heb het allemaal gehaald!:D tot de volgende x.. Grtz, Rens

Yme Bosma (Drift Away) zei

Jullie komen duidelijk in de buurt, we horen jullie net de Mero oproepen via de marifoon;-)

Anoniem zei

hey! Het West-Europese water nu écht verlaten, met een mooie oversteek achter de rug. Fijn! Zo te zien hebben jullie het gezellig gehad met Rob en Rens :-) Leuk om jullie zo te volgen en de foto's maken het verhaal helemaal compleet! Ben benieuwd naar het volgende verhaal, Liefs Elna