maandag 22 oktober 2012

Marokko I

Een paar dagen geleden zijn we aangekomen in Rabat, de hoofdstad van Marokko. De zeilreis hierheen was erg relaxed. We hadden een rustige wind mee en hebben zelfs een hele dag slechts 2 a 3 knopen gevaren. Na 2 nachtjes varen kwamen we aan en werden welkom geheten door de politie/douane.

Erg formeel, maar overigens ook erg vriendelijke mensen. Normaal komt er een snuffel hond aan boord, maar onze boot was zo hoog, dat men daar maar vanaf zag. Samen met Ben en Inge van de Blabber en Maarten en Thea van de Nostress verkennen we de oude wijken van Rabat.

Op zaterdag pakken we (met z'n 7-en) de trein naar Fes, de oude hoofdstad van Marokko. Totaal geshockeerd arriveren we na een korte wandeling in onze Riad (hotel). Zoals de mensen hier leven is nauwelijks te beschrijven. Keer op keer worden we weer verbaasd. Zondag gaan we met een gids op pad en verkennen we de medina. Ook bezoeken we weer een leer looierij waar mensen in bakken water met duivenpoep dierenhuiden ontdoen van haren. Het leer wordt dan weer gebruikt voor tassen, jassen en schoenen ed.

Na onze ontdekkingstocht puffen we uit op het dakterras van onze riad. Samen met een biertje, want dat hebben we wel verdiend. Maandag reizen we weer terug naar onze boot in Rabat en schrijven we een uitgebreider verslag met nog meer foto's.

Verstuurd vanaf mijn iPad4
 
 
Aankomst in Rabat

Met de trein richting Fes

Taxi naar Riad

Riad met buitenzwembad

Bezoek aan een klasje

Hier nog geen 30 kinderen per klas...

De auto-vrije binnenstad wordt bevoorraad met pakezels

Een leer looierij

Uitzicht over Fes

Tour met een gids
Bezoek aan een weverij

Ingeburgerd?


Geen opmerkingen: