woensdag 10 oktober 2012

Weer thuis

Nadat we ankerop gegaan zijn in Cascais zijn we naar Sagres gevaren. Het was een prachtige voor de windse tocht. Gemiddeld hadden we 20 a 25 knopen noorden wind en de boot liep steeds tussen de 7 en 8 knopen. De WindPilot hield uitstekend koers. Voor een paar uur nam de wind toe tot ongeveer 30 knopen (7 bft) en liepen we tussen de 8 en 9 knopen. Toen hebben we maar een stuk van de uitgeboomde kluiver ingerold. Het moet wel heel blijven he… We genieten van de grote golven welke volgens de voorspelling tussen de 3 en 4 meter moeten liggen. Een uitspraak van Finn: “Kijk pap, dat is pas een grote makker!”. 

Sagres heeft een leuk strandje. Er is een strandtentje met wifi, dus hebben we ook internet aan boord. Handig hoor! Ook de Blabber (uit Nederland) komen hier liggen. We blijven een paar dagen liggen en op dinsdag varen we naar Lagos. In Lagos liggen veel Nederlanders. Ze overwinteren hier op hun schip. Erg gezellig dus en omdat het nu oktober is zijn de winter-prijzen in gegaan. Het is dus prima betaalbaar.

Op donderdag 4 oktober vlieg ik naar Nederland. Vrijdag is de opening van het nieuwe pand van de Klimaatbeheerser, mijn werkgever, en daar wil ik wel even bij zijn. Maandag de 8e vlieg ik weer terug. De drie dagen in Nederland heb ik bijgepraat met Arlo, de meiden van onze vaste kapsalon, Rob, Esther, Tim, Citha, Emiel, Arnold, Gerard, Remco, Edwin, Laurie, Susan, Pierre, Peter, Marion, Alex, Petra, Claudia, Arjan, Elna en Hein. Best druk dus….

Nu ben ik weer op de DixBay in Lagos. Het zonnetje schijnt en het is ruim 25 graden. Niks regen, harde wind of kou zoals in Nederland. Gewoon lekker weer en het voelt hier als thuis. Morgen gaan we weer met de boot op pad. Marion, de moeder van Berenice blijft een week aanboord, dus we blijven nog een weekje in Portugal hangen en steken rond de 17e over naar Rabat in Marokko.


Vertrek uit Aveiro

Met een mooie wind

De Jan van Gent

Cascais, we hebben van je genoten!

Sagres aan stuurboord

En aan bakboord

Het leven is goed!

We hebben de vis spullen tevoorschijn gehaald

Tijd voor een kapper?

Super mooie strandjes

Grotten aan zee

Nog meer mooie strandjes

Grot-expeditie

Sommige grotten hebben een dakraam

Ook de school gaat gewoon door

Zelf gevangen of uit de winkel ??

Vanuit Nederland meegenomen: muisjes !

Geen opmerkingen: