dinsdag 26 maart 2013

Antigua op zijn mooist!

Green Island is een klein eiland aan de oost kant van Antigua. Het heeft 3 ankerbaaien. Het hele kleine Tenpound Bay laten we links (rechts) liggen, wij varen naar Ricketts Harbour Bay. Aan het westen ligt nog West Bay, welke grenst aan een groot Tobaco Cays-achtig rif. Hadden we een week geleden nog het idee dat Petit Terre op Guadeloupe hét mooiste plekje van de Cariben is, nu moet Petit Terre toch echt doorschuiven naar de 2e plek en komt Green Island op nummer 1. Een prachtig klein baaitje, een strand met poeder fijn wit koraal zand, rotsen en rif met koraal en met de mooist gekleurde vissen, het is hier allemaal! En het mooiste van alles is dat er, ondanks het natuurschoon, gewoon een super sterk wifi signaal is en we dus lekker kunnen internetten. Hoe maf zit de wereld in elkaar. s'Avonds steken we de Cobb bbq aan en eten samen met de crew van de Barnstormer lekker pizza’s.


Ons strandje wordt ineens ingenomen door Amerikaanse touristen

Gelukkig vertrekken ze ook weer snel

en is het eilandje

weer voor ons

Na een rondje Nonsuch Bay (ook weer een aanrader!) varen we via het Spithead Channel, tussen de riffen door naar open zee. We willen nog naar de noord-oost kant van Antigua. Er ligt daar een hele grote lagoon met volgens de foto’s kraak helder water. Dwars tussen de riffen door varen we naar Great Bird Island. Er liggen daar prima moorings lekker dicht bij snorkel gebieden.


Mooi strandje op Great Bird Island

En mooie uitzichten over de lagoon

en uitzicht over Hells Gate Island

en mooie snorkelplekken


Samen met de Barnstormer en onze dingy gaan we op expeditie naar Hells Gate Island. Dit bijzondere eilandje heeft een groot gat in de rots. Vanaf de ene kant ziet het gat eruit als een doodshoofd, vanaf de andere kant lijkt het op een hartje (je moet wel wat fantasie hebben). Op Great Bird Island beklimmen we nog even de 30 meter hoge rots met een mooi uitzicht over de lagoon, onze boot en Hells Gate Island. Daarna vaart DixBay weer verder.


Op expeditie

"we gaan goed"

Op onderzoek uit

doodshoofd / hartje

Kunst?

Vanaf de lagoon zijde

Vanaf de oceaan zijde

Expeditie geslaagd!


Via het Boon Channel, het vaarwater tussen het vaste land en het rif, varen we naar Deep Bay. Het bijzondere aan Deep Bay is het wrak van de Andes. In 1905 voer de 3 mast bark Andes van Trinidad naar Antigua met een lading “Pitch”. Toen het schip op Antigua arriveerde kwam er rook uit de dekluiken. Van de autoriteiten mocht het schip daarom de haven niet in dus ging het voor anker in Deep Bay. Toen de bemanning daar de luiken opende kreeg het startende vuur zuurstof en ontplofte het gebeuren. Het schip zonk in het midden van de baai en is nu een prachtig snorkel object. Helaas was het water te troebel dus was er voor ons weinig te zien. (filmpje is van een van onze voorgangers)
Nu liggen we in Jolly Harbour, onze laatste stop op Antigua. Morgen varen we naar Montserrad. Vanaf 1995 zijn er daar allemaal vulkaan uitbarstingen en erupties geweest. Een deel van het eiland is (vanwege de veiligheid) verboden gebied. Het lijkt ons heel bijzonder en dus het bezoeken waard!


DixBay, opzoek naar bijzondere plekken...

Geen opmerkingen: