vrijdag 22 maart 2013

Bootjes kijken op Antigua

Vanaf Ilse de la Petit Terre varen we naar Englisch Harbour op Antigua. In deze beschutte en natuurlijke baai kun je prima ankeren. Enige nadeel volgens de pilot is dat de wind savonds vaak weg valt. Boten beginnen dan wat rond te drijven in plaats van dat ze achter hun anker liggen. Er ontstaan zo wel eens wat kleine nachtelijke aanvarinkjes. Voor de zekerheid gooien we daarom maar twee ankers over de muur, eentje voor en eentje achter.

Het stuk land tussen English Harbour en Falmouth Harbour heet Nelson’s Dockyard. Vroeger een Britse marine basis, nu een museum wat aardig lijkt op ons eigen Zuiderzee Museum. Leuke authentieke huisjes, een bakkertje, een museum en wat kleine winkeltjes. Het ziet er allemaal erg knus, vriendelijk en netjes uit.


Uitzicht vanaf de boot (Englisch Harbour)

Ons terras

Het "Zuiderzee museum"

Oude ambachten


Als je denk dat je een aardig schip hebt, ga dan vooral niet op Antigua langs. Liggen in English Harbour nog zeil- en motorschepen tot 30 meter, aan de andere kan van Nelson’s Dockyard (dus in Falmouth Harbour) liggen de echt grote jongens. Een mooi groot motorschip, zo een die er echt uitspringt, is de “A” van bijna 120 meter lang en kwa zeilschepen vinden we de Ranger van ruim 40 meter wel heel erg mooi! (en hij is tekoop…..) Na een middagje langs de steigers gekwijld te hebben, drinken we een biertje op een terras, met uitzicht op ons eigen DixBay-tje. Ons superjacht!

Hier liggen de kleintjes

Ook nog een kleintje

maar wel mooi

De iets grotere

De joekels

de "A"

Een bijzonder motorschip

Alles mooi gepoetst

Wat een uitzicht

Een nieuwe oude J

Tsja, wie zou deze betaald hebben??

De Lionheart

Ons eigen superjacht


De dag erna varen we naar Indian Creek. Ook dit is een natuurlijk inham en met onze diepgang kunnen we er net in. En hoewel het maar 1,5 mijl van Englisch Harbour af is, kun je het zomaar treffen de baai helemaal voor jezelf te hebben! Wij liggen er samen met de Barnstormer en besluiten savond de bbq maar eens aan te steken.

Met z'n tweetjes in Indian Creek

Een mooi stekkie


Hoewel we graag nog even een dagje hadden willen blijven, varen we de middag erna toch door. Voor Antigua hebben we één week gepland en we willen nog naar Green Island, Nonsuch Bay en bovenlangs via het Boon Channel naar de hoofdstad St. John’s.

Geen opmerkingen: