dinsdag 5 maart 2013

Indian River, Dominica

Half zes smorgens. De wekker gaat. Ja, de wekker ja. Die hebben we een tijd niet gehoord. Maar vandaag gaat ie dus. Om 5:30 uur in de morgen. We gaan de Indian River bevaren en onze gids Martin haalt ons, en de crew van de Mero en de Rafiki, om 6:30 uur op. Snel kleren aan, koffie drinken, nog een kop koffie, broodje erbij, tandjes poetsen, fototoestel en film camera in de tas, verrekijker mee en we zijn klaar om te gaan.

Met de 40 pk buitenboord motor stuiven we richting riviermonding. Daar gaat de motor uit en worden de roei riemen tevoorschijn gehaald. De Indian River is een National Park en daar mag je niet gemotoriseerd varen. Gelukkig is onze gids een ervaren roeier en langzaam varen we stroom opwaarts.De mangrove rivier wordt steeds smaller en na een tijdje roeien zijn we bij een stukje rivier waar de “swamp-scene” van Pirates of the Caribbean 2 is opgenomen. Het ziet er allemaal prachtig uit. Zo mooi en rustig. Krabbetjes op de oevers, vogeltjes die opvliegen…

De roeiriemen worden tevoorschijn gehaald

De rivier wordt steeds smaller

Pirates of the Caribbean Swamp Scene

De rust

Prachtig!

Langzaam varen we stroom opwaards

Indian River

Aan het einde van het bevaarbare gedeelte staat de JungleBar. Hier stoppen we en lopen een stukje de jungle in. Gids Martin is even weg om wat kokosnoten te plukken en even later voor ons schoon te hakken. Wat een ervaring. We lopen terug naar de bar. Volgens mij is het nu krap 9 uur smorgens maar ik kan het niet laten een rum-punch te bestellen. Toch iets wat je een keer gedaan moet hebben en eigenlijk best lekker op een nuchtere maag ;-)

We lopen nog een stukje verder de jungle in

De Junge Bar

Ook vermaak voor de kids

Onze river boat

en gids Martin


De terugtocht verloopt vlekkeloos en rond de middag zijn we weer terug aanboord. Moe maar voldaan zeg maar!

Posted by Idris

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Ziet er gaaf uit zeg, wat leuk!
Fijn om jullie ook weer even in 'bewegend' beeld te zien, met de blonde wapperende haren (sorry Idris, jouw haarwappergehalte is iets minder). Beer, had je mijn tweede mailtje nog gelezen wat betreft de eerste week van mei? Ik ben benieuwd.

Liefs van Iris