donderdag 14 maart 2013

Dominica, Les Saintes en Guadeloupe

De dagen nadat we de Indian River bevaren hebben, bezoeken we het fort Shirley op het Cabrits National Park en wandelen naar Prince Rupert Bluff Point, de top van de berg met een geweldig uitzicht over de Prince Ruppert Bay en de Caribbean sea. Ook bouwen we onze dingy om tot expeditieboot en varen naar de Douglas Bay en de Toucari Bay om te snorkelen. Hier hadden we echt het gevoel in een aquarium te zwemmen. Prachtige vissen en koraal. Een anker hoef je hier trouwens niet mee te nemen, want daar waar het mooi snorkelen is, liggen dingy moorings. Uiteindelijk verlaten we Dominica op 6 maart, maar we weten zeker dat we hier nog een keer terug gaan komen!


Zonsondergang op Dominica

Jachten voor anker

Strand met vissersboten

Wandeling naar fort Shirley

Uitzicht over de Prince Rupert Bay

Sprookjesboom?

De linker berg zijn we dus opgeklommen!

Locale school

Het kanon boven op de berg

De 20 mijl naar Les Saintes vliegen onder de kiel door. Er staat weinig wind maar motor-zeilend lopen we een goede snelheid. Les Saintes bestaan uit twee hoofdeilanden, Terre de Bas en Terre de Haut en daarnaast nog een stuk of wat kleine eilandjes. Terre de Haut is het bewoonde eiland met winkeltjes en zelfs een klein vliegveldje. We liggen (verplicht) aan een uitstekend onderhouden mooring.


Mooi tochtje naar Les Saintes
 
en mooie ankerplekjes

Les Saintes hebben sinds kort een bijzondere attractie. Een maand of 9 geleden raakten 2 dolfijnen (moeder en kind) hun groep kwijt en zwemmen nu een beetje tussen de eilanden rond. Ze zwemmen rustig tussen de jachten door en grote kans dus dat je even samen met hun kan zwemmen of snorkelen. Ons bezoek aan Les Saintes duurt helaas niet zo lang, want een ontsteking aan een been van Berenice zorgt dat we een dokter/hospital op het grotere Guadeloupe moeten gaan zoeken.

Pointe a Petre heette vroeger Peters Point en is ontdekt door een Nederlander. Het ligt in het hart van Guadeloupe, wat in tweeën gedeeld wordt door een bevaarbare rivier, Riviére Salée (helaas zijn een aantal bruggen in storing, zodat wij deze route later in de week niet kunnen nemen). De marina ligt aan de rand van het centrum van de stad en een hospital is slechts 5 minuten met een taxi. Met een beetje hulp van een antibiotica kuurtje, moet het lichaam het verder zelf oplossen. Met dat antwoord varen we naar Ilet du Gosier, een eilandje 2 mijl buiten de stad waar je lekker kan zwemmen en snorkelen. En dat weet de rest van de stad ook, want in het weekeind is het hier erg druk!!


Ilet du Gosier met haar vuurtoren met rood licht

Gelukkig wordt de ontsteking kleiner en durven we verder te varen richting Sainte Anne. We liggen achter een aantal riffen bij een mooi strandje. Een zeilschooltje is druk met optimisten lessen. Het lijkt wel of wij de bovenboei zijn… 


Hier nog geen last van overbevissing

De locale zeilschoolMorgen willen we door naar Iles de la Petite Terre, een eilanden groepje en National Park ten oosten van Guadeloupe. Van daaruit varen we waarschijnlijk door naar Antigua.

Geen opmerkingen: